Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το “Anytime” της Interamerican έφτασε να Ασφαλίζει πάνω από 400 Αυτοκίνητα την Ημέρα!

Η επιτυχία αυτή της Interamerican δεν είχε προβλεφτεί ούτε από την ίδια, όμως παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στους Πράκτορες, και αναφερόμαστε στους Αξιόπιστους και Οργανωμένους Πράκτορες που ασκούν τα Καθήκοντά τους με Επαγγελματισμό και Συνέπεια. Ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο δεν ανανεώνεται στα γραφεία τους και παράλληλα εισπράττουν την ψυχρή απάντηση των Πελατών τους ότι το
Ασφάλισαν στο…”Κομπιούτερ” γιατί ήταν πολύ φτηνότερο και πολύ εύκολο και γρήγορο! Τετρακόσια Αυτοκίνητα την ημέρα αντιστοιχούν σε 8.000 το μήνα και σχεδόν 100.000 το χρόνο! Αν μία μόνον Εταιρεία παράγει αυτά τα μεγέθη των Ασφαλίστρων Αυτοκινήτων, τότε με την είσοδο και άλλων Εταιρειών που αρχίζουν να μπαίνουν στο παιγνίδι, ο Κλάδος απειλείται άμεσα με… εξαφάνιση! Τι θα κάνουν 5.000 περίπου οικογένειες που ζουν από τις Πρακτορεύσεις Ασφάλισης Αυτοκινήτων! Οι Σύλλογοι τι κάνουν; Δεν μπορούμε ως Κλάδος να παρακολουθούμε Μοιρολατρικά να εξαφανίζεται συστηματικά και με γοργούς ρυθμούς η μεγαλύτερη οικογένεια Ασφαλιστών και να μην κάνουμε τίποτα. Πρώτες, οι Εταιρείες θα πρέπει να προβλέψουν μια εναλλακτική Λύση. Έστω, όπως αυτή που πρότεινε η Interamerican της συμμετοχής των Πρακτόρων στο Σύστημα “Anytime”με Μειωμένη Προμήθεια!

Άλλη λύση δεν βλέπουμε στον ορίζοντα, πέρα από τη δύσκολη αναπροσαρμογή των Πρακτόρων στις Πωλήσεις άλλων Κλάδων Ασφάλισης. Το “ID” Οργάνωσε μια Διεθνή Ημερίδα την Πέμπτη 30 Ιουνίου, 2011, με προσκεκλημένους ξένους και…Έλληνες Πράκτορες οι οποίοι κατόρθωσαν και άλλαξαν τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου τους υπέρ άλλων Κλάδων, εκτός αυτοκινήτου. Ελπίζουμε η εν λόγω Ημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και μαζι με τους ξένους Πράκτορες να βρεθούν μερικές συγκεκριμένες συνταγές αντιμετώπισης του προβλήματος.
http://www.insurancedaily.gr/