Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Aπάντηση της Υδρογείου στο Δημοσίευμα της Ισοτιμίας ότι Υποχρεούται να Αυξήσει τα Κεφάλαιά της

Αναδημοσίευση απο:ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
Η Υδρόγειος Ασφαλιστική μας έστειλε την απάντηση της στο δημοσίευμα της Ισοτιμίας (23-24.7.2011): "Ψάχνουν 100 εκατ. τρεις ασφαλιστικές", την οποία και σας κοινοποιούμε:


"Η εφημερίδα «Ισοτιμία» (φύλλο Σαββάτου 23 - Κυριακής 24 Ιουλίου 2011 με αριθμό 858, σελ. 23), κατά παράβαση κάθε κανόνα δημοσιογραφικής
δεοντολογίας που επιβάλλει την διασταύρωση των «πληροφοριών» διέδωσε αναληθώς ότι η Εταιρεία μας, καθώς και δύο άλλες κατονομαζόμενες εταιρείες, υποχρεώνεται από την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος να αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 40 εκατομμύρια Ευρώ.
 
Είναι πρωτοφανές να «γνωρίζει» ο συντάκτης της εφημερίδας με το ψευδώνυμο  του μεγάλου Κινέζου φιλόσοφου και διανοητή Κομφούκιου, το αποτέλεσμα του ετήσιου τακτικού ελέγχου που διενεργεί η ΔΕΙΑ σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, πριν από τον ελεγκτή και τον ελεγχόμενο. 


Θεωρούμε ότι παραοικονομικά δημοσιεύματα του είδους αυτού πέρα από την αυταπόδεικτη οικονομική ζημία που προκαλούν στους θιγόμενους, βάλλουν ευθέως και κατά του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο καταναλωτικό κοινό.

Η Υδρόγειος για να προστατεύσει τα έννομα δικαιώματά της απέστειλε χθες στην διεύθυνση της εφημερίδας εξώδικη διαμαρτυρία ζητώντας την ανάκληση του αναληθούς δημοσιεύματος και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, ποινικά και αστικά.


Η Υδρόγειος σεβόμενη τις αρχές και την φιλοσοφία της θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πελάτες και ζημιωθέντες με τον ίδιο τρόπο που την καθιέρωσε στην ασφαλιστική αγορά, σεβόμενη και τηρώντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού προβάλλοντας μόνο τα δικά της εταιρικά χαρακτηριστικά.            

Σας ευχαριστούμε.
Υδρόγειος Ασφαλιστική"