Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στην αστυνομία ασφαλίστρια

Διαμαρτυρία των πελατών της στα γραφεία της εταιρείας
Προσήλθε αυθόρμητα στην Αστυνομική διεύθυνση της Χίου το βράδυ της Πέμπτης, η 55χρονη ασφαλιστική σύμβουλος για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της
διαχείρισης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που της εμπιστεύτηκαν πολίτες και που από την αρχή της εβδομάδας έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία του νησιού.
Το μεσημέρι εξάλλου της Παρασκευής αρκετές δεκάδες Χιωτών, που είχαν συναλλαγές με τη συγκεκριμένη ασφαλίστρια μετά από συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν η ασφαλίστρια. Παρά τα αιτήματά τους όμως να συναντηθούν με το διευθυντή αυτό δεν έγινε εφικτό. Από τους δημοσιογράφους έμαθαν ότι υπάρχει ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία ανακοινώνεται ότι διέκοψε τη συνεργασία με την εξωτερική της συνεργάτρια και διερευνά με προσοχή το περιεχόμενο των παραπόνων κατά περίπτωση.
Τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι είχαν δώσει οι καταγγέλλοντες στην ασφαλιστική τους σύμβουλο, που όλοι την γνώριζαν προσωπικά και την αναφέρουν με το μικρό- υποκοριστικό της όνομα, φθάνουν στα 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Ήδη έχουν κατατεθεί 15 μηνύσεις, όμως τα έγγραφα που παρουσιάζουν πολλοί από αυτούς είναι σχέδια επενδυτικών προγραμμάτων που τα ίδια αναγράφουν πάνω ότι δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο.
Η ίδια πάντως αρνείται ότι το άνοιγμα είναι τόσο μεγάλο και στην πρώτη κατάθεση που έχει δώσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναφέρει ότι πολλοί έχουν λάβει σημαντικά ποσά (το οποίο όμως οι ίδιοι το θεωρούν κέρδος) και αυτό θα το αποδείξει με έγγραφα.
Αυτά τα στοιχεία, φέρεται να συγκέντρωνε τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με το δικηγόρο της Ξένο Πιππίδη και όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν τα έντονα παράπονα οικειοθελώς παρουσιάστηκε στις αστυνομικές αρχές όπου και συνεργάζεται.
«Αναγνωρίζει ότι έχει μία οφειλή της τάξης των 100.000 ΕΥΡΩ και ίσως και λιγότερα και όχι αυτά που λένε», σημειώνει ο συνήγορός της.
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι όταν κάποια από τα επενδυτικά προγράμματα ενώ είχαν απαξιωθεί η ίδια δεν είχε το θάρρος να το πει στους πελάτες της, τους οποίους προσπαθούσε να καλύψει με χρήματα των πιο πρόσφατων. Έτσι άρχισε να δημιουργείται μια τρύπα που δεν μπορούσε στο τέλος να διαχειριστεί για αυτό και παραδόθηκε στις αρχές.
Από την πλευρά της η υποδιεύθυνση ασφάλειας Χίου, ενώ συνεχίζει να δέχεται μηνύσεις από παθόντες, ολοκλήρωσε τη δικογραφία και την προώθησε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά και να αποφασιστεί αν η ασφαλιστική σύμβουλος θα προφυλακιστεί ή όχι.

 
Πηγή:http://www.chiosnews.com