Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ισχύς εν τη ενώσει….

Επί τέλους έγινε η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια αντίδρασης κατά της ανεπίτρεπτης ενέργειας της Interamerican αν αναλογιστούμε την ιστορία της και μάλιστα εν μέσω της  δεινής  οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα μας ,να <<επιτεθεί>> στην αγορά προς ίδιον όφελος,  αγνοώντας παντελώς το δίκτυο
της  και υποτιμώντας τους επί σειρά ετών συνεργαζόμενους  ασφαλιστικούς συμβούλους ,πράκτορες και μεσίτες .  
Συγχαρητήρια στους  μη  συνδεδεμένους απ ευθείας με την εν λόγω εταιρία,

Έντονες αντιδράσεις για την διαφήμιση –θλίψη!

Ασφαλιστές Vs διαφήμισης ασφαλιστικής εταιρίας

Αντιδράσεις στους κόλπους των ασφαλιστών και διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση προκάλεσε διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρίας για direct και online ασφάλισης ως προς το κόστος

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Oικονομικός στραγγαλισμός

 
  Επιστολή   προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. (Υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΠ κ. Αλέξανδρο Ραφαηλίδη και τη Γενική Γραμματέα κα Όλγα Νικολαΐδη) 
24 Ιανουαρίου 2011.

Αξίωση αποζημίωσης για βλάβη υγείας...

Αξίωση αποζημίωσης για αναπηρία και βλάβη υγείας στο επάγγελμα του ασφαλιστή.
Οι λέξεις και έννοιες του τίτλου, σ’ αυτό το άρθρο, ακούγονται πολλές φορές καθημερινά στο λεξιλόγιο του ασφαλιστή και αφορούν άμεσα τρεις πλευρές: τους ίδιους ασφαλιστές, τους πελάτες και τις εταιρείες.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Φοβού τους Ολλανδούς….

Η  διαπίστωση μου είναι ότι  οι καλοί μας Ολλανδοί , οι προοδευτικοί  οι σωστοί  επαγγελματίες, οι επενδυτές , με τα σύγχρονα συστήματα πρόσκτησης εργασιών και διοίκησης ,μόνο καλό δεν έκαναν στο ασφαλιστικό επάγγελμα.
Αν κάνουμε κάποιον απολογισμό θα διαπιστώσουμε ότι ήλθαν στην Ελλάδα για τα πάρουν και όχι για να δώσουν. Τι προσέφερε

Καταιγίδα αλλαγών...

- Αλλαγές πολλές έρχονται στην ασφαλιστική αγορά χωρίς να έχουν γίνει ακόμα κατανοητές από τις εταιρείες και τα στελέχη τους.
- Η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εταιρειών αλλάζει και αρχίζει να γίνεται πιο αντικειμενική και κυρίως πιο γρήγορη
- Τα χρόνια που μέχρι σήμερα καταναλώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα «πάνε περίπατο» και εισάγονται διαδικασίες εξπρές

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Έπρεπε κάτι να γίνει

Καιρός ήταν να σταματήσει κάποιος τον κανιβαλισμό που ξεκίνησε η Interamerican. Εφ όσον μέχρι πρότινος  δεν  ενδιαφέρονταν και δεν αντιδρούσαν τα θεσμικά μας όργανα, ας οργανωθούμε από μόνοι μας .Επικροτώ την προσπάθεια των συναδέλφων που πρωτοστάτησαν στο να πραγματοποιηθεί η χθεσινή συνάντηση.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επί του << πιεστηρίου>>

Σήμερα στις 5μμ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η προαναγγελθείσα συνεδρίαση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών  σε αίθουσα που παραχώρησε το επαγγελματικό επιμελητήριο. Σε γενικές γραμμές η συνάντηση ήταν πολύ καλή και ακούστηκαν απόψεις από ανθρώπους της πρώτης γραμμής σχετικά με το μέλλον του επαγγέλματος. 

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

Όντως μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει αυτή η θλιβερή διαφημιστική καμπάνια της Interamerican που προσπαθεί να αφαιρέσει το δικαίωμα στην εργασία από χιλιάδες ασφαλιστές.
Ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε κύριοι; Η προμήθεια των συνεργατών σας είναι το πρόβλημα, ή ,αυτό είναι  μία πρόγευση για τα χειρότερα;
Αναγνώστης

Any time = χτύπημα κάτω από τη ζώνη .

Πολύ φοβάμαι  συνάδελφοι , ότι εάν δεν υπάρξει συντονισμένη διαμαρτυρία από όλους τους διαμεσολαβούντες, συμβούλους,πράκτορες,συντονιστές μεσίτες ,όλων των εταιριών  σε ένα δύο χρόνια θα υπάρξουν μιμητές της πολιτικής Κώτσαλου  και θα οδηγηθούμε σε επαγγελματική απομόνωση και οικονομική απόγνωση. 
 Ασφαλιστής

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικής Εργασίας

Ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικής Εργασίας κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, αποφάσισε να καλέσει όσες και όσους ασχολούνται με τη διαμεσολάβηση σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24  Ιανουαρίου και ώρα 17.00 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους  27, Θεσσαλονίκη).