Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Φοβού τους Ολλανδούς….

Η  διαπίστωση μου είναι ότι  οι καλοί μας Ολλανδοί , οι προοδευτικοί  οι σωστοί  επαγγελματίες, οι επενδυτές , με τα σύγχρονα συστήματα πρόσκτησης εργασιών και διοίκησης ,μόνο καλό δεν έκαναν στο ασφαλιστικό επάγγελμα.
Αν κάνουμε κάποιον απολογισμό θα διαπιστώσουμε ότι ήλθαν στην Ελλάδα για τα πάρουν και όχι για να δώσουν. Τι προσέφερε
δηλαδή η τέως κραταιά Ολλανδική ΝΝ στο επάγγελμα και στη χώρα; Πόσοι διοικητικοί υπάλληλοι έμειναν χωρίς εργασία; Πόσοι ασφαλιστές ξεκίνησαν από την αρχή; Τι προσέφερε στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά η ING ,το οποίο θα μπορούσε να είναι κανόνας και παράδειγμα προς μίμηση; Ti προσπαθεί να περάσει στην Ελληνική αγορά  η Interamerican της Ολλανδικής Eureco με την Anytime;Πόσους διοικητικούς υπαλλήλους απέλυσε τα τελευταία  πέντε χρόνια; Πόσα υποκαταστήματα Agency έκλεισε; Πόσους συντονιστές και ασφαλιστές έδιωξε; Και δεν αναφέρομαι στους κακούς συναδέλφους και στις απομακρύνσεις για σοβαρό λόγο που αποτελούν μειοψηφία ,αλλά σε αυτούς που τους << θυσίασαν >>  και τους απομάκρυναν δίχως σοβαρό λόγο σπέρνοντας τον φόβο, για να περάσει το σχέδιο τους
Ερωτήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν. Δυστυχώς το επάγγελμα μας είναι <<ανοχύρωτη πόλη>> και ο κάθε CEO συμπεριφέρεται σαν κατακτητής σε δουλοπάροικους. Ας ενωθούμε επιτέλους και ας διαγράψουμε από το μυαλό μας τα δικά τους μηνύματα  που μας << κοίμιζαν >> τόσα χρόνια με την στρατηγική του διαίρει και βασίλευε. Ας έχουμε μία φωνή και συναδελφική αλληλεγγύη. Ας αγωνιστούμε επιτέλους για τα δικαιώματα μας και ας δείξουμε στους αλαζόνες ότι δεν είμαστε –όπως μας χαρακτηρίζουν – κότες και λαμόγια ,αλλά σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες επαγγελματίες και το επάγγελμα μας δεν είναι πάρεργο αλλά λειτούργημα.

Αναγνώστης