Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Άκουσα – διάβασα


Ωραίο το άρθρο του κ. E.Σπύρου στο nextdeal.gr ,ωραίο και το σχόλιο του ανώνυμου συναδέλφου στο prasinomilo.gr


Οι Μεγάλες μεταναστεύσεις


συμβολαίων, πελατών, ασφαλιστών και άλλων όντων της στεριάς και θάλασσας

 

Πηγή: nextdeal.gr
Τα μεταναστευτικά ζώα βασίζονται σε μια ποικιλία ενδείξεων, ορατών και αοράτων  για να προσανατολιστούν στις μεγάλες μεταναστεύσεις τους με μοναδικό  στόχο την εξεύρεση τροφής και εξεύρεση ερωτικού συντρόφου, όπως γράφουν τα βιβλία και το National Geographic. 
Πολλά έχουν πυξίδα τον ‘Ήλιο και το μαγνητικό πεδίο της Γης. Άλλα  έχουν ένα «εσωτερικό δικό τους χάρτη για να φθάνουν κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο. Ο Βορράς, ο Νότος, ο  Ισημερινός, η βροχή, ο άνεμος , η  μυρωδιά, ο ήχος, η θερμοκρασία, το ρεύμα, το μεσημέρι, η ανατολή, η Δύση, το  Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο, η Άνοιξη, ο Χειμώνας οι ώρες, το φως, η ηλιακή τροχιά, όλα παίζουν ρόλο για την στιγμή της μετανάστευσης, για το σκοπό και την ετοιμασία της. 
Ένας βάτραχος πάει 530  μέτρα, αλλά το σταβλοχελίδονο πάει 10.280 χιλιόμετρα  από την Νορβηγία ως την άκρη κάτω της Αφρικής. 
Ο Λευκός καρχαρίας  διανύει 11.100 χιλιόμετρα Αυστραλία-Αφρική ,το Αρκτικόγλαρο 45.500 χιλιόμετρα από τον ένα πόλο σχεδόν στον άλλο από Γροιλανδία ως την Νότια Ανταρκτική, μια πεταλούδα μονάρχης 3.170 χιλιόμετρα  στην Βόρεια Αμερική, ένα Γκνού στην  Αφρική 83.500 τετρ. χιλιόμετρα, ένας ΑΣΙΑΤΙΚΟΣ Γερανός 5470 χιλιόμετρα, ένας τόνος  ειρηνικού 8.100 χιλιόμετρα κ.λ.π, μια χελώνα καρέτα 14.500 χιλιομ. η ραβδωτόχηνα πετά σε υψόμετρα  9.000 μ. στα Ιμαλάϊα με 64χιλ. την ώρα, το ευρωπαϊκό χέλι φεύγει απ την Ευρώπη και πάει μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού στο Βόρειο Αμερική και τα νησιά της Καραϊβικής να βρει ποτάμια να γεννήσει διασχίζοντας 7.500 χιλιόμετρα. 
Η πιο μαζική μετανάστευση στον πλανήτη γίνεται κάθε βράδυ στη Θάλασσα όπου δισεκατομμύρια τόνοι ζωοπλαγκτού  κολυμπούν από το βυθό προς την επιφάνεια της θάλασσας για να βρουν τροφή. Το ζωοπλαγκτόν τρέφεται με φυτοπλαγκτόν  (μικροσκοπικά φυτά) και όλα μαζί γίνονται τροφή για πολλά πλάσματα μεγάλα όσο οι φάλαινες. 

Κάτι τέτοιες μεταναστεύσεις γίνονται καθημερινά και στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και ίσως να μην ασχοληθεί το National Geographic, όμως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές και να τις καταγράψουν ως γεγονός, αλλά και να προσδιορίσουν το σκοπό τους. Δεν είναι η απόσταση, η διαδρομή της μετανάστευσης που έχει την πρώτη σημασία όσο, ο σκοπός. Τα ζώα έχουν στόχο την εξεύρεση τροφής ή την εξεύρεση ερωτικού συντρόφου για την διαιώνιση τους είδους… Οι ασφαλιστές και πελάτες τι στοχεύουν;
Οι διαδρομές είναι ποικίλλες. Εντός –εκτός εταιριών. Μεταξύ εταιριών. Μεταξύ διαμεσολαβητών. Μεταξύ  επαρχίας και Αθηνών. Μεταξύ επιλογών του Διευθύνοντος  ή Γενικού αναλόγως θέσεως εργασίας ή εταιρίας ανάληψης εργασίας.
 Μαζικές μεταναστεύσεις. Ατομικές μεταναστεύσεις. Εκούσιες και ακούσιες. Νόμιμες και παράνομες.
 Παραδείγματα:
1) Μεταναστεύσεις τύπου «χερσόβιου κάβουρα» από το δάσος στην παραλία ή «βατράχου Phzynohyas venulosa» από το ψηλό δένδρο στο έδαφος , όπου τα συμβόλαια μεταφέρονται μέσα στην ίδια εταιρία  από ασφαλιστή σε ασφαλιστή, από ασφαλιστή στην εταιρία , από «ορφανό» σε «ενεργεία κωδικό» από συμβόλαιο εξαγοράς σε χαρτοφυλάκιο πρακτορείου συγγενούς υπαλλήλου, από συμβόλαιο παραδοσιακό σε «ιντερνετικό»…
2) Μεταναστεύσεις τύπου «κωπήποδο-πλαγκτόν» όπως με το ζωοπλαγκτόν όπου «καταπίνονται» χαρτοφυλάκια από «φάλαινες» της αγοράς όπως με τα χαρτοφυλάκια  «φυτοπλαγκτόν» της ΑΣΠΙΔΟΣ , της ΕΟΣ, της «ΕΓΝΑΤΙΑ» της COMMERCIAL VALUE, της GENERAL UNION κλπ … που κατάπιαν εν μια νυκτί η ΕΘΝΙΚΗ, η INTERNATIONAL LIFE, η Ευρωπαϊκή Πίστη, η ΑΙΓΑΙΟΝ, η INTERAMERICAN κ.λ.π.
3) Μεταναστεύσεις ορφάνιας έχουμε στις απολύσεις ή διακοπές συνεργασίας για «σπουδαίους –ασήμαντους λόγους» ή σε αποχωρήσεις (μετά από αλλαγές κανονισμών, νέων τοποθετήσεων Γενικών κ.λ.π. ).
4) Μεταναστεύσεις λόγω νέων ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ (τύφλα να χει ο Ναπολέων και ο Μεγαλέξανδρος μπροστά στους νέους στρατηγούς! …) όπου φεύγουν τα Agency και έρχονται οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ούτε CIA ούτε KGB  νατανε) και οι μεταμορφωμένοι μεσίτες … αφήνοντας πίσω τα «αυγά» στις παραλίες- εταιρίες όπως κάνουν τα χέλια και οι Σολωμοί και οι χελώνες…
5) Μεταναστεύσεις λόγω ερχομού παγωνιάς – χειμώνα επικείμενων πτωχεύσεων και κλεισιμάτων όπου λίγο πριν πέσουν τα χιόνια και τα πρόστιμα γίνεται συναγερμός και αρχίζουν τα παζάρια κάτω και πάνω απ’ το τραπέζι για το που θα πάει το «ταξίδι» …
Κλείνει η ΕΓΝΑΤΙΑ, τρέξτε  μεταφέρετε συμβόλαια! Κλείνει η ΑΣΠΙΔΑ! Συναγερμός ! Κλείνει η ΕΟΣ. Λέτε να  «ζήσει» η ΠΡΟΝΟΙΑ; Άκουσες τίποτα για EUROSTAR; Χαμός!
Ας μη συνεχίσω και «ξεφτιλιστούμε» εντελώς ως κλάδος. Εδώ η ανακύκλωση έγινε «πανεπιστήμιο» …. Γύρω – γύρω όλοι σαν «πεταλούδες στην αναμμένη λάμπα» σ’ένα χορό μιζέριας, συναλλαγής , παραγοντισμού, παρέας που κρατάει τον κλάδο σ’ένα καθεστώς υπανάπτυξης…
Οι μεταναστεύσεις πουλιών και ζώων έχουν κανόνες επιβίωσης όπου είναι όλα τόσο αρμονικά και ακριβή πάνω σ’ ένα αιώνιο Σχέδιο Θεού όπου και οι ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως . Όλα με τάξη αρμονία και «ευσχημόνως» που έκαναν το ποιητή Γ.Σ. ΜΕΡΒΙΝ να γράψει για τα νέα πουλιά που ξεκινούν το πρώτο τους ταξίδι ότι «Ακολουθώντας μνήμες που δεν είχαν μέχρι που πήραν το δρόμο για να θυμηθούν».
Για την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά μας μένει μια ευχή:
Να έρθει μέρα να θυμηθεί τον δρόμο του σκοπού της.     Να έρθει μέρα να ξεκινήσει την μεγάλη μετανάστευση απ’ την στασιμότητα στην ανάπτυξη. Δεν έχουν σημασία οι αριθμοί αλλά ο στόχος που είναι η υπηρεσία του ανθρώπου.
Υ.Γ. Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε με "ονόματα και διευθύνσεις" μεσιτών και πρακτόρων.Ευάγγελος Σπύρου 
σχOλια:
Ανώνυμος είπε...
όποιος διαφωνήσει με αυτό το άρθρο θα είναι ή άξιος της μοίρας του ή το λιγότερο ηλίθιος .Σεβόμενος τον αρθρογράφο θα υποστηρίξω ότι οι εταιρίες είναι περισσότερο σαρκοφάγες από ότι τις χαρακτηρίζεται ....μου θυμίζουν το ανέκδοτο του σκορπιού με το βατράχι που ενώ το μεν βατράχι έδωσε χέρι βοήθειας στον σκορπιό να περάσει το ρέμα ο σκορπιός τον τσίμπησε με αποτέλεσμα ο βάτραχος πριν πεθάνει να ρωτήσει τον σκορπιό γιατί το έκανε ,και αυτός απάντησε έτσι είναι η φύση μου . ΑΥΤΌ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ...ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΗΖΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ,ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ .Αγαπητέ αρθρογράφε ,αυτό συνέβη και με τους παραγωγούς που στην ανάγκη τους να βρουν ένα σπίτι μετά τον σεισμό μπήκαν στο πρώτο που βρήκαν χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι το σπίτι της κακιάς μάγισσας ,που στο τέλος τρώει τον Γιαννάκη ....