Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Aυξάνεται η εξαγορά ασφαλιστικών συμβολαίων και το 2011

Συνεχίζεται και το 2011 ή εξαγορά ασφαλιστικών συμβολαίων σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, καθώς φαίνεται η ανάγκη του κόσμου για... ρευστό ή αδυναμία για πληρωμή των ασφαλίστρων που απορρέει από αυτά οδηγεί στην λύση της εξαγοράς.
http://www.asfalisinet.gr/
Το γεγονός αυτό προβληματίζει την ασφαλιστική αγορά αφού μειώνεται η ρευστότητα των εταιριών. Αρκεί να αναφερθεί οτι σύμφωνα τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών το 2011, η συνολική παραγωγή στις ασφαλίσεις ζωής υποχώρησε κατά 7,6%.

Ωστόσο για κάποιες εταιρίες και για κάποια συμβόλαια ίσως αυτές οι εξαγορές ,που προέρχονται απο παλαιά συμβόλαια, να θεωρείται και θετική καθώς απαλλάσσονται απο μελλοντικές υποχρεώσεις τους ως προς υψηλά εγγυημένα επιτόκια.

Επιπλέον λανσάρουν στην αγορά νέα ασφαλιστικά συμβόλαια και προϊόντα για το κλάδο ζωής, ενώ στον κλάδο υγείας οδεύουν πλέον σε πώληση προϊόντων που έχουν ετήσια διάρκεια. Ακόμη όλοι ελπίζουν οτι με τις συνεχιζόμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μελλοντικά θα ανοίξει η αγορά συμπληρωματικών καλύψεων από την ιδιωτική ασφάλιση.

Επίσης για τις ασφαλιστικές εταιρίες θα ήταν θετικό το άνοιγμα των επαγγελματικών ταμείων καθώς φαίνεται μετά από συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι σε διαδικασία η αλλαγή του νόμου και η συμμετοχή σε αυτά και μάλιστα με ανοικτά επαγγελματικά ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών.